A PureBOX® megérkezett
Újrahasznosított anyagból, megújuló energiával, hazánkban gyártott új termék a piacon: ez a PureBOX®.

A PureBOX® megérkezett

A globális klímaváltozás hatásai jelentősen befolyásolják a hidrológiai ciklust. Az IPCC (ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete) legújabb jelentései alapján a csapadékminták változnak, a hagyományos modellekhez képest mind növekvő, mind csökkenő tendenciát mutatnak, ami regionális szinten különböző hidrológiai kihívásokat vet fel. Augusztusi intenzív csapadékok például az egyenlőtlen csapadékeloszlás problémáját mutatják.

A városi területeken a beépítettség és a burkolatok aránya jelentősen növeli a csapadékvíz lefolyását, csökkentve a természetes vízvisszatartó képességet. A belvárosi csatornarendszerek gyakran együttesen kezelik a csapadékvizet és a szennyvizet, ami a tisztítórendszerek túlterheléséhez vezethet, különösen intenzív esőzések esetén.

Ezen kihívásokra válaszul fejlesztettünk egy új szikkasztó rendszert, a PureBOX®-ot. A korábbi, Nyugat-Európából szállított rendszerek helyett a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság jegyében döntöttünk saját, hazai fejlesztés mellett.

purebox_screens_0000_layer-9.jpg

A PureBOX® rendszer két év alatt kifejlesztett, magas hatékonyságú megoldás az esővízforrások kezelésére és a környezeti fenntarthatóság előmozdítására.
A rendszer kulcsfontosságú eleme a talaj természetes beszivárgási képességének elősegítése, a vízlefolyás csökkentése és a talajvíz feltöltődésének támogatása.

A PureBOX® 100%-ban regranulált PP alapanyagból készül, amely 57-71%-kal csökkenti a széndioxid-kibocsátást a hagyományos alapanyagokhoz képest.

További fontos előny, hogy a gyártás során 100%-ban zöld energiát használnak, a magyarországi gyártásnak köszönhetően pedig a szállítási távolság is érdemben csökken. 

A rendszer 20 és 120 cm közötti magasságban érhető el, modulárisan 10 cm-es lépcsőkben. Alkalmazható magas talajvízszintű területeken és gyökérzónás öntözési rendszerekben is.

box_kis1.png

A PureBOX® robusztus kialakítása kiváló teherbíró képességet biztosít, és a tárolási térfogata 94%, ami optimalizálja a csapadékvíz kezelését.

 

A PureBOX® integrált csatlakozó rendszerének köszönhetően a telepítés gyorsabb és egyszerűbb, mivel az elemek rétegenként kapcsolódnak egymáshoz (60 cm-es blokk esetén 6 kapcsolódási ponttal).

box3.png

Alkalmazási területei
•    Családi házak esővíz elvezetéséhez /tározásához
•    Ipari létesítmények csapadékvíz tárolásához, szikkasztásához
•    Befogadó hiányában házi szennyvíztisztítók utáni szikkasztó rendszerként
•    Gyökérzónás öntözéshez

Az új szikkasztó rendszerünk már elérhető, keressen minket a részletekért: LINK