AfWASA közgyűlés Togóban
Beiktatták a pánkontinentális szervezet Stratégiai Tanácsadó Testületének tagjait

AfWASA közgyűlés Togóban

Az Afrikai Víz- és Szennyvízkezelési Szövetség (AfWASA) Togóban tartott közgyűlése jogerős határozatban iktatta be Dr Kovács Károly PhD-t, a HWP elnökét az AfWASA Stratégiai Tanácsadó Testületébe.

Az Afrikai Víz- és Szennyvízkezelési Szövetség (AfWASA) közel 45 éve dolgozik a kontinenst érintő vizes kihívások megoldásán. 
A szövetség tavaly Afrikai Vízügyi Szövetségről (AfWA) Afrikai Víz- és Szennyvízkezelési Szövetségre változtatta a nevét. A tevékenységi kör bővülése és a víz- és klímaválság növekvő kihívásai a szervezetirányítás, a stratégiai és döntéselőkészítési szinteken is új struktúrákat igényel. A hatékonyabb és eredményesebb munkavégzés jegyében létrehozta az új Stratégiai Tanácsadó Testületét, melynek beiktatására és annak alakuló ülésére is a közgyűlésen került sor. 

afwasa_director_and_kovacs.png
Dr Kovács Károly PhD, a Hungarian Water Partnership elnöke, a Pureco többségi tulajdonosa, egyetlen nem afrikai tagja az újonnan kinevezett 25 főből álló vezetői testületnek. Dr Kovács Károly számos nemzetközi szervezetben (Európai Vízügyi Szövetség, ASEM Water) betöltött szakmai tapasztalatára az AfWASA legfőbb vezetői a szervezet megújítása során nagyban számítanak. 

meeting.jpg

A Stratégiai Tanácsadó Testület a beiktatást követő alakuló ülésén Károly részvételével áttekintette az AfWASA stratégiai tervét és azonosította a szövetség szakmai és kommunikációs fókuszpontjait, nevesítette a szakmai munkabizottságokat (Készségfejlesztés és szervezetirányítás; Vízminőség; Vízveszteség kezelés; Szennyvíztisztítás; Gazdaság és finanszírozás; Digitális víz és innováció; Klímaváltozás), melyek koordinációja is a Testület feladata.

meeting2.jpg

Dr Kovács Károly a vizes vonatkozású beruházások és szolgáltatások finanszírozását fejlesztő munkabizottsághoz csatlakozott.

A ghánai Pureco Africa cégvezetője, Ms Aseda Otabil, aki szintén részt vett a közgyűlésen, a szennyvíztisztítás munkabizottságon belüli aktív részvételét követően további számos szakmai megbeszélésen is felszólalt