Bajai konferencia
Dr. Kovács Károly aktív szakmai közreműködése a Decentralizált Szennyvíztisztítás Konferencián

Bajai konferencia

Harmadik alkalommal rendezték meg a Decentralizált Szennyvíztisztítás Konferenciát 2024. június 12-én Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karán (VTK).


A víziközmű ágazat és a víztudomány meghatározó képviselőinek részvételével megrendezett konferencia mind a döntéshozók, mind a szélesebb szakmai közönség számára összegezte a lehetséges decentralizált szennyvízkezelési alternatívákat.

dsc_0117.jpg

Dr. Kovács Károly PhD, mint a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) elnöke a programszerűen telepített egyedi szennyvíztisztító létesítmények és kis terhelésű szennyvízrendszerek üzemeltetési tapasztalatairól, nemzetközi példákról és tapasztalatokról, valamint a decentralizált szennyvíztisztítás víziközmű üzemeltetői szempontból történő vizsgálatát bemutató szekció levezető elnöke volt. Továbbá aktívan részt vett a Decentralizált szennyvíztisztítás új jogszabályi keretek között című panelbeszélgetésben.


A program az NKE VTK, a Víztudományi és Vízbiztonsági Nemzeti Laboratórium (VVNL), az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz), a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSZ), és a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) szervezésében valósult meg.


Az előadások PDF formátumban ITT érhetőek el.