Budakalászon is PureBOX®
968 elemes szikkasztómező a város legújabb beruházásánál

Budakalászon is PureBOX®

A budakalászi autószalon és raktárépület építéséhez kapcsolódó csapadékvíz-szikkaszást 968 db PureBOX® végzi.

purebox1.png

A Duna Autó Cégcsoport legújabb beruházása az új, 90.000 négyzetméteres budakalászi telephely létesítése, melynek építése és üzemeltetése során kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. Céljuk Magyarország legnagyobb e-mobilitási szolgáltató- és kompetenciaközpontjának létrehozása, amely elsősorban az autók számára kínál majd teljeskörű szolgáltatást.

Nagyon örülünk, hogy legújabb termékünkkel, a 100%-ban újrahasznosított anyagból megújuló energiával előállított PureBOX ®szikkasztó berendezéseinkkel mi is részesei lehettünk ennek a nagyszabású munkának. 

purebox5.png

A budakalászi telephely területre hulló csapadékvizek a rendezett zöldfelületeken részben elszikkadnak, míg a burkolt felületekről elvezetésre kerülnek. 

A tetőfelületi, illetve szennyezésnek nem kitett területek csapadékvizeit a csarnokok mellett kialakított területen kerülnek elszikkasztásra. Tekintettel arra, hogy a téli időszakban a felső talajrétegek átfagyása miatt a szikkasztás nem mindig megfelelő hatékonyságú nyílt felszínű tározókban, megoldásként felszín alatti blokkos szikkasztó tározók, PureBOX® berendezések kerültek beépítésre. 

purebox2.png

A robosztus kialakítású PureBOX® ellenáll a különböző környezeti körülményeknek, kivételes teherbíró képességgel rendelkezik és kiválóan alkalmas a csapadékvíz hatékony felfogására és kezelésére. 

A 100%-ban megújuló energiával működő hazai gyárban történő gyártás, az újrahasznosított alapanyag miatt a termék karbonlábnyoma kis mértékű, mellyel hozzájárulunk a környezetünk védelméhez és a körforgásos gazdaság eléréséhez. 

tnc_kep.jpg

Azokról a burkolt területekről, amelyek szennyeződésnek vannak kitéve és az ide hulló csapadékvizet nem lehet rögtön elszikkasztani, csapadékvíz-tisztító berendezéseket telepítettünk. Az ENVIA TNC saját fejlesztésű vasbeton tartályos  olajfogó berendezésünk esővíz elvezetés rendszereihez és technológiai szennyvizek előkezelésére alkalmasak. A budakalászi munkához 1 db TNC 65-2-A, 1 db TNC 65-5-A és 2 db TNC 1,5-5-A olajfogót telepítettünk.

Költséghatékony csapadékvíz-kezelési megoldásunk gazdaságilag életképes, hosszú élettartamú, kiválóan illeszkedik az ügyfél fenntarthatósági törekvéseihez.