Ghánai köszönőlevél
Az Ukrajnában tanuló, majd a háború kitörésekor hazánkba menekült ghánai diákok támogatásának elismeréseként

Ghánai köszönőlevél

A Ghánai-Magyar Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottsági ülésre hazánkba látogató ghánai külügyminisztériumi delegáció a diplomáciai eseményt megelőzően szakmai egyezetetés folytatott a Pureco Kft.-vel. A megbeszélésen részletesen megvitatásra kerültek a Pureco ghánai ivóvíz- és szennyvíztisztítási projektjei, az országok és a ghánai-magyar szakmai, üzleti sikeres együttműködések továbbvitele, új elemekkel való kiegészítése.

ghanai_kulugy_delegacio.jpg
A delegáció látogatása végén átadta a Pureco Kft-nek a Ghánai Külügyi és Regionális Integrációs Miniszter köszönő levelét az Ukrajnában tanuló, majd a háború kitörésekor hazánkba menekült ghánai diákok támogatásának elismeréseként.

koszonolevel_adatas.jpg
Az orosz-ukrán háború kitörésével a Pureco Kft. úgy döntött, hogy segítő kezet nyújt a menekülteknek, és keres egy szervezetet, ahová az összes kollégánk által összegyűjtött humanitárius segélyt küldhetjük. 

Ezzel a céllal párhuzamosan, 2022. március 1-jén értesültünk arról, hogy 37 ghánai diák érkezett Budapestre, akik kezdetben a Church of Pentecost (PIWC) templomban dolgozó önkéntesektől kaptak átmeneti segítséget. 
whatsapp-image-2022-03-04-at-07.00.40.jpeg
Rövid időn belül kollégáink 37 ghánai menekült számára kerestek és foglaltak egy szállást, a közösségi szálláslehetőség megteremtéséig az érkezettek első hullámát a cég munkatársai otthonaikban szállásolták el. A diákokkal napi kapcsolatban voltunk, elláttuk őket higiéniai termékekkel és a szükséges ételekkel, italokkal. 

microsoftteams-image-17.png
Thomas Mbomba, Ghána külügyi és regionális integrációs miniszterhelyettese március közepén Magyarországra utazott, hogy tájékozódjon az Ukrajnából érkező ghánai menekültekről. Miniszterhelyettes úr Entz Boldizsár úrral, a Ghánai Köztársaság magyarországi tiszteletbeli főkonzuljával együtt meglátogatta a PIWC-t is, valamint ellátogatott a Pureco által a ghánai diákoknak foglalt szállásra is, hogy kifejezze mindkét ország támogatását, beszélgessen a diákokkal és megtudja, hogyan lehet a legjobban segíteni őket ebben a válságban. 

whatsapp-image-2022-03-04-at-6.33.31-am.jpeg
Horváth Bálint a konzorcium vezetője, személyesen is elbeszélgetett a diákokkal, és hangsúlyozta, hogy a Pureco minden segítséget megad ahhoz, hogy visszatérhessenek a normális diákéletükbe, minél hamarabb. 

 A Ghánai Köztársaság magyarországi tiszteletbeli főkonzuljának segítségével, Entz Boldizsár Péterrel segítettünk nekik megszervezni és megvásárolni a repülőjegyeket Ghánába azoknak, akik vissza szerettek volna térni hazájukba. 

Itt tartózkodásuk alatt a Pureco-Tradeland közreműködésével szabadidős tevékenységként futballbajnokságot is szerveztünk a csoport számára. 

fb_img_1646564639325.jpg
A mostani köszönő levélből örömmel tájékozódtunk, hogy a befogadott és támogatott diákon nagy része szerencsésen visszatért Ghánába és ott folytatja felsőfokú tanulmányait.