Idén is Watrex Kairóban
Nagy sikerrel zárult a 2022. évi Watrex kiállítás, melyet május 15-17. között rendeztek meg Kairóban

Idén is Watrex Kairóban

Az immár hatodik alkalommal szervezett, Nemzetközi Víz- és Szennyvíztechnológiai Kiállítás és Konferencia (Watrex) kiemelt helyet foglal el a vizes vonatkozású nemzetközi szakmai összejövetelek sorában. Többezer látogató, többszáz kiállító a világ minden részéről, ez volt az idei Watrex. A rendezvényen a Pureco Kft., valamint a Puraset Kft. társkiállítóként vett részt a Farid Hassanein Group standján. Megjelenésünk fókuszában a BIOCOS® kommunális szennyvíztisztítási technológiánk, valamint a moduláris víztisztító berendezésünk, a PurAID® konténer állt.

viber_kep_2022-05-16_13-29-32-416.jpg

Emellett az érdeklődők virtuálisan ellátogathattak Ghánába, VR szemüvegen keresztül bepillantást nyerhettek a Kumasiban megépült kommunális szennyvíztisztító telepre. A telep sajátossága, hogy egyedi technológiával, (Septopure® technológiával) 100% szippantott szennyvizet tisztít, így a területeken képződő folyékony hulladékkoncentrátum teljeskörű és rendezett begyűjtésével és élővizi befogadóra, illetve technológiai, és vagy öntözővízként történő újrahasznosításra alkalmas tisztításával biztosít a projekt hosszú távú, fenntartható megoldást több mint kétmillió embernek.

A kiállítás alatt számos szakmai, üzleti egyeztetést folytattunk, alkalmunk nyílt személyes találkozóra Kovács András nagykövet úrral és Orosházi Bernadett külgazdasági  attasé asszonnyal is, akik meglátogatták a kiállítást és standunkat.

whatsapp-image-2022-05-15-at-14.08.57-1.jpegA képen jobbról  balra: Orosházi Bernadett külgazdasági attasé asszony, Kovács András nagykövet úr, Horváth Bálint Pureco Cégcsoport vezetője, Forintos Róbert a Hungarian Water Partnership alelnöke

Örömünkre szolgál, hogy a háromnapos szakkiállítás alatt intenzív érdeklődés mutatkozott a magyar szaktudás és vízipari megoldások iránt mind az észak-afrikai országból mind más, a nemzetközi eseményre érkezők közül is. Ezzel az megjelenésünkkel is sikerült szorosabbra fűzni külkapcsolatainkat, és tudatosítani azt, hogy a magyar vízipar a fenntartható megoldások keresésében is élen jár és innovatív technológiákat kínál megfizethető áron partnereinek.