Kiemelt exportőr
A Pureco-Tradeland Kft. Magyarország kiemelt exportőr partnere lett

Kiemelt exportőr

A KEPP alapvető célja szoros együttműködés kialakítása a kifejezetten magyar tulajdonú, a hazai exporthoz jelentős mértékben hozzájáruló vállalatokkal. A partnerség jelzi a vállalatok külpiaci tevékenységének elismerését, illetve annak további ösztönzését.

A 2019-ben elindult, anyagi támogatást nem tartalmazó KEPP eddig 40 céget tartalmazott, ebbe a kiemelt szakmai körbe kapott - export tevékenységének elismeréseként - felkérést be a Pureco-Tradeland Kft. és további 5 cég. A csatlakozási szerződés ünnepélyes aláírására 2023. július 4-én került sor. 

dsc_2850.jpgJobbra Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, mellette Horváth Bálint, a Pureco-Tradeland ügyvezetője (forrás: KKM Sajtó)

A frissen csatlakozott hat társaság olyan, a világgazdaság szempontjából meghatározó, az emberiség égető problémáira válaszokat kereső iparágakat képvisel, amelyekben a hazai technológia a globális élvonalban van: ez a vízgazdálkodás, a mezőgazdaság és az elektromos autóipar - mondta az aláírást követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Pureco-Tradeland Kft. exportpiaci teljesítményének fejlődő tendenciája, valamint a magyar exportgazdaságban betöltött fontos szerepe miatt lehetett Magyarország kiemelt exportőr partnere, melyre nagyon büszkék vagyunk. 

dsc_2101.jpgJobbra Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, akivel kezet fog, Forintos Róbert, a Pureco-Tradeland ügyvezetője (fotó: KKM Sajtó)

Export projektjeink hosszútávon hozzájárulnak a hazai vízipar exportpiaci tevékenységének növekedéséhez, a magyar szaktudás ismertségének és elismerésének erősítéséhez, lehetővé teszik további piacok elérését, a magyar szaktudás hasznosítását, mely további együttműködési megállapodásokhoz és projektekhez vezet.

A külföldön megvalósult exportvállalkozások, továbbá a kamatozó tőkekihelyezések mind az itthoni adók, mind pedig a magas hozzáadott értéket képviselő termékek és szolgáltatások tekintetében a nemzetgazdaságot szolgálják.

Külpiaci munkáink mentén fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy külföldi vállalkozói tevékenységünkkel, mely a globálisan kibontakozó víz- és környezeti válság megoldását is célozzák, hozzájárulunk a nemzetközi munkaerőpiacon is versenyképes magyar munkavállalók megtartásához, emellett hazai hozzáadott értéket és adóforintokat is termelünk.

A Kiemelt Exportőri Partnerség Programhoz való csatlakozás lehetősége, vállalatunk külpiaci tevékenységének elismerése fontos mérföldkő számunkra.

A cikkben szereplő fotókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Osztálya készítette.