M83 győr bevezető
Pureco termék az M83 győri bevezető szakaszán Közel 3 km vasbeton résfolyóka segíti a gyorsforgalmi út víztelenítését

M83 győr bevezető

Nagy erőkkel zajlik az M83-as gyorsforgalmi út kivitelezése Győr és Pápa között. A fejlesztés keretében egy 36 kilométer hosszú, új nyomvonalú út épül meg, amely bekapcsolja az infrastruktúrába a szakasz mentén lévő kistelepüléseket is.

A projekt jelentőségét többek közt az adja, hogy egy rendkívül balesetveszélyes és rossz nyomvonalvezetésű út helyett, 2x2 sávos fizikai elválasztással, új nyomvonalon, különszintű csomópontokkal, 110 km/h megengedett sebességre kialakított főút létesül. Ugyanakkor szintén jelentős előrelépés a régió számára, hogy a pápai repülőtér gyorsforgalmi kapcsolatot nyer a most négysávosodó 83-as és a Győrnél elhaladó M1-es autópálya által.

A projekt jelenlegi szakaszában, a győri bevezető részéhez szállítunk idén három ütemben I-es profilú résfolyókát, összesen 2 800 méter hosszban. Ez a típusú folyóka nagy felületek, útburkolatok csapadékvíz-elvezetésére alkalmas, a legnagyobb igénybevételnek kitett közúti építkezések, autópályák, közutak, alagutak, leállósávok, parkolók, logisztikai központok, repülőterek stb. vízelvezetéséhez kerülnek általában beépítésre. 

Az első szakaszban szállított résfolyóka elemek már beépítésre kerültek, szeptemberig leszállítjuk a fennmaradó termékeket is.