M85 alagút

M85 alagút

Elkészült az M85-ös 2x2 sávos alagútja. Most a próbaüzem és az útszakasz forgalomba helyezési engedélyezése következik, az autósok ezt követően fogják birtokba venni a 780 méter hosszú Bécsi-dombi alagútpárat.
Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházása a 780 méteres alagútpár mellett a Fertőrákos csomópont és a soproni országhatár közötti 4,2 kilométeres négysávos út kivitelezését is tartalmazza, továbbá az északnyugati soproni elkerülő út megépítését is.

Az alagútpár víztelenítésére Pureco által forgalmazott vasbeton résfolyókákat alkalmaztak. Az ún. I-profilú résfolyókák (I-7, az üzemi átjáróknál pedig I-1 profil) a teljes szakaszon, mintegy 1500 folyóméter hosszban biztosítják esős idő esetén az autók által az alagútba bekerült csapadék, valamint egy esetleges baleset esetén az útfelületre ömlő folyadékok szakszerű és biztonságos elvezetését.

img_1810.jpg

Az 514 cm2 átfolyási keresztmetszetű, integrált szegéllyel és belső lejtéssel rendelkező résfolyókánkat a legnagyobb igénybevételnek kitett közúti építkezések, autópályák, közutak, alagutak, leállósávok, parkolók, logisztikai központok, repülőterek stb. vízelvezetéséhez ajánljuk.

img_1799.jpg

Legújabb referenciánkban a soproni alagútpár jobb és bal pályáján összesen 753 darab folyókatest és további több tucat egyéb elem (tűzzáró elemek, összefolyó- és tisztító idomok, végelemek) került beépítésre. 
A folyókák tisztításáról egy Pureco TNC 25-2-A típusú vasbeton olajleválasztó és egy TNP 150-2-A gondoskodik.

olajfogo2.jpg

A projekthez szállított termékünkkel újra részesei lehettünk egy nagyszabású beruházásnak, és a győri M83-as gyorsforgalmi úton túl immár a soproni alagútpárnál is megtalálhatóak vagyunk.

forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2024/07/elkeszult-az-m85-os-2x2-savos-alagutja