Magyar Építők cikk

Magyar Építők cikk

Önkéntes ESG jelentésünkről jelent meg cikk a Magyar Építők hasábjain. 

A megjelenésben beszélünk arról, miért döntöttünk amellett, hogy elkészítjük első ESG (környezeti, szociális és irányítási) jelentésünket, amelyben mindennapi törekvéseinket, tevékenységeinket öntöttük hivatalos formába.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt évtizedekben sok olyan projektet tudtunk megvalósítani, amelyek emberek mindennapjait tették egészségesebbé. Arra törekszünk, hogy beépített termékeink élettartama minél hosszabb legyen, könnyen karbantarthatóak, környezetkímélőek és alacsony vegyszerigényűek legyenek.

Export tevékenységünk során a fejlődő országokban megvalósított munkáinkkal a helyi közösségek életkörülményeit javíthattuk, ezzel hathatósan hozzájárultunk egészségmegőrzésükhöz és a szegénység leküzdéséhez. Nagyon fontos mérföldkő számunkra, hogy két innovációnk -  a moduláris, kis méretű ivóvíztisztító berendezés: a PurAID®, valamint a csatonázatlan területek szennyvíztisztítására kifejlesztett technológia: a Septopure® -  is felkerült az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok felgyorsítását elősegítő technológiái közé. 

Célunk, hogy az ESG szempontrendszerben meghatározott elvek szerint fejlesszük tovább termékeinket, szolgáltatásainkat és alakítsuk vállalati kultúránkat. Hiszünk benne, hogy ezzel a mindennapokban is hozzájárulunk egy fenntarthatóbb, etikusabb világ alakításához, amelyben a versenyképesség és hatékony működés megfelelő egyensúlyban van a környezeti és humán értékekkel.

A cikk itt olvasható: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2024/01/a-fenntarthatosagot-tamogato-tevekenyseg-a-mindennapjaik-resze-a-pureco-esg-jelentese