Pirazol gyár

Pirazol gyár

Európai uniós támogatással korszerűsíti gyártástechnológiáját, és új fémipari gyártó-szerelő csarnokot alakít ki a Pirazol Gyártó-kereskedő és Szolgáltató Kft.

A cég projektjében három fő piaci szegmensre koncentrál, amelyre jelenleg, illetve közép- és hosszú távon is egyre növekvő kereslet mutatkozik.  Az egyik az óceánjáró luxushajókra kerülő komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések gyártása, a másik a hidrogéntöltő-állomások létesítéséhez elektrolízises, készre szerelt, komplett hidrogénfejlesztő berendezések gyártása, a harmadik pedig különféle nyomástartó berendezések gyártása. 

A fejlesztéshez szükséges csapadékvíz-kezelési beruházási elemekhez a Pureco szállított záportározót és olajfogó berendezést. A hullámosított bordás eletrogalvanizált acélból készült tározótartály 2,4 méteres átmérőben és 5,5 méteres hosszban készült, bruttó térfogata 25 m3. A csövek víztartását a korcolás kialakítása során befűzött gumi tömítőgyűrű biztosítja. A hullámosított acélból készített tározók megtartják a hullámosított acél csövek előnyös szerkezeti állékonysági tulajdonságait, amely a talaj és az acél együttdolgozásának az eredménye. A rugalmas acél szerkezet a körülötte található töltésnek adja át a terheket, így mind a töltésanyagra, mind a tömörítés minőségére nagy hangsúlyt fektettünk a kivitelezés során.  

A projekt helyszínére szállított ENVIA TNB műanyag tartályos olajleválasztó berendezésünkkel másodpercenként 8 liter szennyezett csapadékvizet tudunk megtisztítani (SZOE 5 mg/l). A beruházás során kihasználásra kerültek a műanyag tartályos iszap- és olajleválasztó berendezésünk előnyei: a könnyű PE test, ezáltal a könnyű mozgathatóság, az alacsony beépítési mélység, a kis beépítési helyigény.