PurAID® az ENSZ listáján
Fenntartható, biztonságos végponti ivóvízellátás, amely azonnali megoldást nyújt a vízzel kapcsolatos kihívásokra.

PurAID® az ENSZ listáján

Az ENSZ a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) teljesítésének felgyorsítását elősegítő technológiaként nevesítette a PurAID® rendszerünket
Fenntartható, biztonságos végponti ivóvízellátás, amely azonnali megoldást nyújt a vízzel kapcsolatos kihívásokra.

A víziközmű-infrastruktúra fejlesztések Európában is finanszírozási kihívásokkal küzdenek. Az elöregedő vízügyi infrastruktúra rekonstrukciója alulfinanszírozott. A meglévő infrastruktúrának évente mindössze 1-0,01%-át újítják fel. A megfizethetőségi korlátok miatt nem biztosított ezen fejlesztések költségmegtérülése. 

A víziközmű infrastruktúra fejlesztések fenntarthatósága miatt szükség van az állami finanszírozás magánbefektetésekkel való kiegészítése. Ehhez viszont jövedelmező, megtérülő beruházásokra van szükség.

A fejlődő országokban főleg a vidéki területeken a lakosok ivóvízhálózattal való ellátása is rendkívül alacsony, a meglévő vezetékek állapota nem megfelelő, vagy nincs is ilyen hálózat.  Ezeken a területeken az ivóvízellátás részben egészségtelen vízforrásokból, illetve részben és időszakosan működő csőhálózatokkal vagy azok nélkül történik. 

Amennyiben az EU Víz Keretirányelv modell szerinti víz, csatorna és szennyvíztisztító infrastruktúrát szeretnénk a fejlődő országokban megvalósítani, akkor ennek bekerülési költségét (20+ ezer Milliárd EUR) senki nem tudná finanszírozni. Az elosztó- és gyűjtőhálózatok fejlesztése teszik, tennék ki a költségek 80-90%-át. 

A rendelkezésre álló kutatások és a befektetés gazdasági megtérülési mutatói alapján azokban a közösségekben, ahol nincs megfelelő vízellátó hálózat, vagy van, de a víz minősége még mindig nem megfelelő, a végponti ivóvíztisztítási technológiák jelentik a megoldást az egészséges élethez szükséges, legalább napi 3 liter ivóvíz biztosítására.

A PurAID® technológiánk, mint pontszerű, végponti technológia, tökéletes megoldást nyújt ezeken a területeken. Nincs szükség csővezeték építésére, a fejlett világban tapasztalt 500-2.500 €/fő érték helyett 25 €/fő alatti beruházási értékből, valamint a fejlett világban tapasztalt 35-70 €/fő/év üzemeltetés költség helyett 5€/fő/év alatti üzemeltetési és beruházás megtérülési költséggel tudunk megoldást nyújtani.
A PurAID® technológiánk a területeken érintett lakosság kiváló minőségű és csomagolásmentes ivóvíz ellátásának fenntartható és megfizethető megoldása, mely megtérülő beruházásként kellőképpen vonzó lehet a magánbefektetői szektor számára is.
A PurAID® kompakt technológia, amely könnyen beépíthető a meglévő víztisztító hálózatba vagy új víztisztító elemként is alkalmazható ott, ahol nincs szükség további csővezeték építésére. 

Nagyon büszkék vagyunk, hogy innovatív, megfizethető és fenntartható megoldásunkkal hozzájárulhatunk a Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez. Közvetlen link a termékünkre az ENSZ honlapján: ITT