PureBOX® Polgárdiban

PureBOX® Polgárdiban

Nyugat-Európából szállított rendszerek helyett a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság szemlélet jegyében itthon fejlesztettük és gyártjuk saját szikkasztórendszünket. Két év munkájának eredménye a PureBOX®, amely magas hatékonyságú megoldást nyújt az esővíz kezelésére, ezzel segíti az intenzív esőzések okozta környezeti terhelés mérséklését.
Az új termék hazánkban elsőként Polgárdiban bizonyíthat.

Új diszkontáruház építkezési munkálatai kezdődtek meg a Fejér vármegyei városban. A református temető melletti területen, a 7-es főút mentén folyik a munka, az építkezés pedig várhatóan az év második negyedévére el is készül. A beruházáshoz 938 darab, 60x60x60 cm-es, 216 liter térfogatú, 94% tározó kapacitással rendelkező PureBOX®-ot gyártottunk és szállítottunk, melyből az első ütemben 560 darabot le is telepítettünk az épülő parkoló alá.

Az üzlet épületének tetőfelületére, valamint a parkolótér burkolatára hulló csapadékvizek szikkasztására kialakított rendszer összesen 190 köbméter csapadék kezelésére lesz majd képes. A PureBOX® nagy teherbírásának köszönhetően, 60 cm-es földtakarás mellett alkalmas a gépjárműforgalom alá történő telepítésre is, így kerülhetett az elemek közül 560 darab a parkoló alá.

Ez a projekt jelentős mérföldkő számunkra, hiszen a talaj természetes beszivárgási képességének elősegítésére, a vízlefolyás csökkentésére és a talajvíz feltöltődésének támogatására itt építhettük be Magyarországon először a saját fejlesztésű csapadékvíz-szikkasztó rendszerünket, a PureBOX®-ot.

A PureBOX®100%-ban regranulált PP alapanyagból készül; a hagyományos alapanyagokból gyártott megoldásokhoz képest a 60–70%-kal kevesebb üvegházhatású gázkibocsátással csökkenti a termelés környezeti hatásait és támogatja a körforgásos gazdaságot

A szikkasztórendszer integrált csatlakozóinak köszönhetően a telepítés gyorsabb és egyszerűbb, mint a hasonló termékéknél, mivel az elemek rétegenként kapcsolódnak egymáshoz (60 cm-es blokk esetén hat kapcsolódási ponttal).

A fejlesztés további fontos előnye, hogy a gyártáshoz 100%-ban megújuló energiát használunk, a magyarországi gyártásnak köszönhetően pedig a szállítás környezeti terhelése a Polgárdi projekt esetében is érdemben csökkent.