Pureco a BÉT50-ben
Külön büszkeség számunkra, hogy az újonnan listázott cégek között csak a Pureco érkezett a vízipar területéről!

Pureco a BÉT50-ben

Cégünk bekerült a Budapesti Értéktőzsde BÉT50 nevű céggyűjteményébe, amely olyan sikeres, Magyarországon működő és magyar tulajdonú vagy kötődésű vállalatokat mutat be, amelyek saját területükön már bizonyítottak és hosszú távon fenntartható piaci pozícióra tettek szert. 

A Budapesti Értéktőzsde 2016 óta minden évben kiválasztja azt az 50 céget, melyek tevékenységük, sikereik, eredményeik alapján kiemelkednek a hazai kkv-k közül. A cégek sikertörténeteit magába foglaló, BÉT50 című kiadvány célja, hogy a hazai gazdasági szféra figyelmét a kimagasló teljesítményt nyújtó, sikeres szintlépéseket produkáló, ezzel versenyképességüket folyamatosan növelő hazai vállalatokra irányítsa. Alapkövetelmény a kiválasztáskor, hogy az adott vállalat kiemelkedő sikereket tudjon felmutatni saját piacán, illetve eredményes múlttal és olyan növekedési potenciállal rendelkezzen, amely megfelelő alapja lehet a későbbi bővülésnek, legyen az tőzsdei bevezetés, nemzetközi terjeszkedés, vállalatfejlesztés vagy egyéb beruházás.

Varga Mihály szerint: „Jelen kiadvány a magyar gazdasági élet egyik legfontosabb keresztmetszetébe enged bepillantást, immár nyolcadik alkalommal. Olyan magyar közép- vállalatokat mutat be, amelyek jól példázzák a hazai gazdaság évtizedes fejlődését és javuló versenyképességét, akár a mai, kihívásokkal teli időszakban is.”
Idén mi is a kiválasztott ötvenek között vagyunk!

Külön büszkeség számunkra, hogy az újonnan listázott cégek között csak a Pureco érkezett a vízipar területéről!

Az idei BÉT50 tagok bemutatására október 26-án, a Budapesti Értéktőzsde középvállalati csúcstalálkozóján került sor. 

A több mint 400 vendég részvételével zajló konferencián az MNB, a BÉT, az MNBH vezetőinek előadásaiban a globális pénzpiaci piac helyzetéről, a magyar gazdaságban, illetve a hazai vállalati körben rejlő lehetőségekről a globális tőkepiaci trendek és a hazai gazdaság helyzete mellett a BÉT elmúlt évekbeli eredményeiről, sikereiről; a középvállalati hitelpiac helyzetről és jövő évi kilátásairól, a vállalatfinanszírozási eszközrendszerrel és a tőkepiac jelentőségével kapcsolatos gondolatokról hallhattak prezentációkat a résztvevők. 

Az újonnan kiválasztott ötven cég közül azon szerencsések közé kerültünk, akik az eseményen, panelbeszélgetésben mutatkozhatott be a látogatók előtt. 
sbt_6783.jpg
Horváth Bálint, a Pureco ügyvezetője az első panel résztvevőjeként a cégbemutatáson túl kifejtette, hogy a cég sikere a folyamatos fejlesztésben, előre gondolkodásban és az alkalmazkodásban, a cég technológiáinak, termékeinek helyszínre adaptálhatóságában rejlik.  

A moderátor kérdésére, hogy miben rejlik a tartós versenyelőny megtartása, elmondta, hogy: „A Pureco tevékenysége során mindig figyelembe vesszük a helyi viszonyokat. Olyan fejlődő országbeli, vidéki településekre, ahol például nincs egészséges ivóvíz és nem megoldott a szennyvíz tisztítása, de nincs idő a rendszerfejlesztésre, olyan gyorsan telepíthető termék és technológiát kínálunk, mely azonnal enyhíti a meglévő problémákat.” 
sbt_6876.jpg
Felszólalásában Horváth Bálint kiemelte a proaktivitás és kreativitás fontosságát. Míg Európában a közvetlen értékesítési tevékenységnek kialakult történelme van és jól működik, a külföldi piacra lépéshez nélkülözhetetlen a szakmai-diplomáciai háttértámogatás.

Hangsúlyozta, hogy a Pureco a hosszú távú megoldásokban hisz, olyan válaszokat kínálunk a vizes kihívásokra itthon és külföldön is, melyeket nemcsak megépítünk, hanem azokat a helyi szakemberek bevonásával üzemeltetni is lehet. Ezzel munkahelyeket és egy jobb, fenntarthatóbb életminőséget is teremtünk régiókban. Emellett a meglévő versenyelőny megtartásához együttműködés szükséges. A Pureco egyedi technológiái által biztosított versenyelőnyt növeli az, hogy a megoldásokat folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük. A Hungarian Water Partnership (HWP) megalapításával pedig célunk további hazai exportképes vízipari cégekkel való együttműködés keretében a versenyelőnyök jobb kihasználása.

A Pureco BÉT50 megjelenése itt olvasható: https://bet50.hu/bet502023/pureco-kft

Büszkék vagyunk rá, hogy 2023-ban, az eddig végzett munkánk elismeréseként bekerülhettünk a Tőzsde saját, versenyképes hazai társaságok, vállalati sikertörténeteit bemutató kiadványába! Ez minden kolléga közös sikere!