Pureco a portfolio-n

Pureco a portfolio-n

Elkészítettük első (önkéntes) ESG jelentésünket. 

Mi is az az ESG?
Environment, Social, Governance (környezeti, társadalmi, vállalatirányítási szempontrendszer), egy új vállalatirányítási szemléletmód, aminek a központjában a fenntarthatóság áll. Az ESG jelentés egy olyan dokumentum, amelyet a szervezet tesz közzé a nem pénzügyi teljesítményére vonatkozó lényeges információkról. Kkv szektorra egyelőre még nem kötelező ennek elkészítése, ezért az önkéntes jelző.

A jelentést egy pályázat keretében készítettük (Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT)  a 2023.01.17-én meghirdetett „ESG Pilot-tanácsadási programban való részvételre” című felhívása alapján), a jelentésünk is hamarosan nyilvánossá válik.  

A témában a portfolio.hu Eljött a rádöbbenés ideje: előbb-utóbb kitaszított lesz, aki nem lép a zöld gazdaság útjára címmel közölt írásában a pályázatról, annak eredményéről, az ESG kkv szektorra gyakorolt hatásáról mondták el véleményüket a megkérdezettek, köztük Horváth Bálint, a Pureco ügyvezetője.

A cikk itt olvasható: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230801/eljott-a-radobbenes-ideje-elobb-utobb-kitaszitott-lesz-aki-nem-lep-a-zold-gazdasag-utjara-628611