Pureco bemutatja:
Úthálózatot építő mérnökök, kivitelezők számára kialakított felvonulási területre szállítottunk víztisztítási termékeket Ghánába

Pureco bemutatja:

Egy-egy nagyobb infrastruktúra fejlesztési beruházásnál a munkálatok időtartama több évig is elhúzódhat és ez külföldi projektek esetén sincs másként.  Ghánában, a Keleti Közlekedési Folyosó első szakaszának (Tema - Akosombo) helyreállítása beruházás keretében épül autóút Tema és a Greater Accra régió (Kulungugu) között. 

A beruházás a ghánai Útügyi és Autópályaügyi Minisztérium egyik legfontosabb projektje. Központi jelentőségű a Guineai-öböl partján fekvő nyugat-afrikai állam keleti részének közlekedése és gazdasága szempontjából. A 700 kilométeres út egy nagyon fontos észak-déli tengely, a tengerparttal nem rendelkező Burkina Fasóval közös határtól egészen Tema-ig, az ország fő kikötővárosáig húzódik.

A Wiesbaden-i székhelyű német INZAG építőipari vállalat kapta a beruházásra a megbízást. Jelenleg a Tema kikötővárosától Akosombóig tartó első 64 kilométeres szakasz fejlesztése zajlik, amely egy rendkívül összetett feladat. 

A munkálatok mérete és összetettsége miatt a projekt résztvevői számára egy komplett kis várost építettek a beruházás időtartamára. A munkaterületen dolgozók elszállásolására, étkeztetésére, tisztálkodási lehetőségek biztosítására kialakított területen ugyanúgy gondoskodni kellett a megfelelő minőségű ivóvíz biztosításáról, a keletkezett szennyvíz megfelelő kezeléséről, a konyhai zsíros vizek tisztításáról is.

A Pureco Cégcsoportnak mindhárom közműves területre van fenntartható, könnyen telepíthető megoldása, melyeket a megrendelő megelégedettségére rövid határidővel be is építettünk.

Ivóvíztisztítás


A táborhelyen a Pureco Cégcsoport tagja által gyártott 3 darab PurAID® ivóvíztisztító berendezés gondoskodik a dolgozók egészséges ivóvízzel való ellátásáról. 

Szennyvíztisztítás


A felvonulási területen keletkezett szennyvizek tisztításáról is gondoskodni kellett. A helyi viszonyokat és lehetőségeket figyelembe véve Pureco BIOCLEANER® szennyvíztisztító berendezés került beépítésre a keletkezett szennyvizek megfelelő tisztításához. Ez az all-in-one jellegű rendszer azokon a területeken alkalmazható leginkább, ahol a kommunális szennyvíztisztítás nem áll rendelkezésre. 

Csapadékvíz-tisztítás



 

Továbbá a felvonulási területre hulló csapadékvizet ENVIA TNB, 8l/s kapacitású olajfogó rendszereink végzik majd a közeljövőben.

Büszkék vagyunk rá, hogy újabb Pureco termékekkel tovább erősíthetjük ghánai megjelenésünket.