Pureco Abidjan-ban
Cégcsoportunk is részt vett a rendkívül nagy sikerrel zárult Elefántcsontparti nemzetközi ivóvíz- és szennyvíztisztítási konferencián és kiállításon

Pureco Abidjan-ban

Az Afrikai Vízügyi Szövetség (AfWA) és a Nemzetközi Szennyvíziszap-kezelési Szövetség (FSMA) idén először szervezett közösen rendezvényt. A február 19-23. között Abidjan-ban megrendezésre került esemény fókuszában a szervezők által képviselt területek kihívásai, az ivóvíz- és szennyvíztisztítás, a folyékony hulladék kezelése, a fenntartható erőforrás-gazdálkodás és a vízhez, szanitációhoz való hozzáférés biztosítása állt.

Cégcsoportunk számára nagyon jelentős volt ez a nemzetközi szakmai konferencia, mint egyetlen, csatornázatlan területeken keletkező szennyvíz tisztítását, valamint az afrikai térségben élők egészséges ivóvízzel való ellátását központba helyező tanácskozás. Hiszen az általunk fejlesztett és Ghánában már három helyszínen alkalmazott Septopure® technológia 100% szippantott szennyvíz megfelelő kezelésére alkalmas, a PurAID® ivóvíztisztító rendszerünk pedig ivóvízhálózat kiépítése nélkül képes elzárt, vidéki területeken is tiszta, iható vizet biztosítani a lakosságnak.
abidjan5.jpeg
Szerepvállalásunk több rétegű volt, Dr Kovács Károly, mint a Hungarian Water Partnership elnöke, cégcsoportunk vezetője szakmai előadást tartott, emellett a Pureco Cégcsoport saját standdal is jelen volt a konferenciát kísérő kiállításon, ahol a Septopure ®és a PurAID® technológiai megoldásainkat mutattuk be az érdeklődőknek.

abidjan10.jpg
A világ minden tájáról több mint 3000 résztvevő volt jelen a nemzetközi kongresszuson, ahol plenáris és szekció ülések keretében, neves szakértők által tartott felvezető előadásokat követően interaktív párbeszédben vitatták meg az ágazat kihívásait.

abidjan_plenary.jpg
A konferenciát kísérő expón több mint 130 kiállító vett részt. A Pureco standját több száz érdeklődő kereste fel. Technológiai megoldásaink iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés a térségből, standunk számos üzleti egyeztetésnek és szakértői tanácskozásnak adott otthont.


Nagy örömünkre szolgált, hogy idén aktív részesei lehettünk az FSMA által kétévente megrendezett szennyvíziszap fókuszú rendezvényén, nagy érdeklődéssel várjuk a következő konferenciát, melyet két év múlva Ázsiában rendeznek.