Pureco rekordok az IFAT-on
55 négyzetméteres standunkon öt nap alatt öt kontinens képviselői jártak

Pureco rekordok az IFAT-on

Minden idők legjelentősebb szakkiállítása volt a múlt heti müncheni IFAT. A rekordszámú kiállítót (3211) felsorakoztató és látogatót (142 ezer) vonzó környezetvédelmi szakmai csúcstalálkozó számunkra is kiemelkedő fontosságú volt.

A magyar vízipar egyedüli önálló kiállítójaként 55 négyzetméteres standunkon a világ majd minden tájáról fogadtunk érdeklődőket. Európából, Ázsiából, Afrikából, Amerikából és Indiából is érkeztek látogatóink, standunkon egész nap folyamatosan zajlottak a megbeszélések, egyeztetések, B2B meetingek.
IFAT részvételünk cégcsoport szintű volt, azaz társcégeink (Pureco-Tradeland Kft., és Puraset Kft.) nemzetközi érdeklődésre számot tartó víztisztítási technológiáit is bemutattuk a standunkon. Valamint társkiállítónk volt a magyar vízügyi ágazat exportképes tudásának, termékeinek, megoldásainak és szolgáltatásainak fejlesztését, nemzetközi piacra lépését támogató nonprofit szakmai szervezet, a Hungarian Water Partnership is. 
busydays.png
A standon megjelenésünk központjában az ENSZ által is nevesített, a fenntartható fejlődési célok teljesülését felgyorsító ivóvíz- és szennyvíztisztítási technológiánk álltak. Azaz a 100% szippantott szennyvíz tisztítására alkalmazott, ún. Septopure® technológiai megoldásunk, az ezzel az eljárással megépített ghánai telepeink, valamint a PurAID® moduláris, raklap méretű víztisztító berendezésünk. Ez utóbbit személyesen is meg lehetett tekinteni a standon.

_dsc0365.jpg
Az IFAT harmadik napja más szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bírt, aznap délután standunk adott otthont a Hungarian Water Partnership által szervezett, Meet the Hungarian Water Industry című fórumnak is. 

hwp_event.png
A HWP szakmai fóruma során Dr. Kovács Károly, a HWP elnöke a HWP Tiszteletbeli Nagykövete” díjat adományozta Johannes Lohausnak, az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) leköszönő főtitkárának, a Német Vízügyi Szövetség (DWA) korábbi ügyvezetőjének a magyar vízipar nemzetközi népszerűsítése érdekében végzett munkája elismeréseként.

lohaus.png
A rendezvény további fontos pillanata volt a meglévő sikeres európai, afrikai és ázsiai szakmai szervezeti partnerségekre alapozott együttműködési megállapodás aláírása a Hungarian Water Partnership és a German Water Partnership (GWP) között. A vízipari exportot támogató HWP a kutatás-fejlesztés, a kapacitásfejlesztés, a víz- és szennyvízprojektek kivitelezése, valamint a tudástranszfer területén tervezi a közös munkát a német vízügyi ágazat első számú, erős nemzetközi fókusszal rendelkező hálózatával.

gwphwp.png
A következő IFAT 2026. május 4-8-a között lesz Münchenben, mentse el a dátumot, mi ott leszünk!