További ghánai telepek
A felek Áder János köztársasági elnök jelenlétében írták alá az erről szóló együttműködési megállapodást

További ghánai telepek

További szennyvíztisztító telepeket építhetünk Ghánában. Áder János köztársasági elnök ghánai látogatása során és jelenlétében került aláírásra a Pureco-Unit Konzorcium és a Jospong Cégcsoport között az erre vonatkozó együttműködési megállapodás.

A folyamatban lévő sikeres szakmai és technikai ghánai-magyar együttműködés és a gyümölcsöző párbeszéd eredményeképpen a Pureco-Unit Konzorcium két további ghánai szennyvíztisztító telepet épít (Takoradiban és Tamaleban), melyek idén ősszel készülnek el.  
A projektek sikerességét bizonyítja, hogy az elnöki látogatás keretében nemcsak a Kumasi szennyvíztisztító telep bemutatása zajlott, hanem aláírásra került további ghánai szennyvíztisztító telepek megépítéséről szóló együttműködési megállapodás a Pureco-Unit Konzorcium és a Jospong Cégcsoport között. 

_dsc7455.jpg

A képen: Dr. Joseph Siaw Agyepong, a Jospong Cégcsoport vezérigazgatója és  Horváth Bálinttal, a Pureco-Unit Konzorcium  vezetője. Horváth Bálint mellett  H.E. Cecilia Dapaah, ghánai vízügyi miniszter  Fotó: Dózsa Péter Pureco IDEA 

Ezen új fejlesztések keretében megoldódik a projektek által érintett területeken a települési folyékony hulladék önálló kezelése, elmondható, hogy további milliók mindennapjai válnak egészségesebbé, csökkennek a felszíni és a felszín alatti vizek szennyeződése, valamint a szennyezett ivóvíz okozta megbetegedések, javulnak a higiéniás feltételek, és jelentős mértékben redukálódik az ország ökológiai lábnyoma, mellyel Afrika is jelentősen hozzájárul a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGk) teljesüléséhez.
 

_dsc7419.jpg

A képen: Dr. Joseph Siaw Agyepong, a Jospong Cégcsoport vezérigazgatója és  Horváth Bálinttal, a Pureco-Unit Konzorcium  vezetője. Horváth Bálint mellett  H.E. Cecilia Dapaah, ghánai vízügyi miniszter  Fotó: Dózsa Péter Pureco IDEA 

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy újabb helyszíneken bizonyíthatjuk szakmai rátermettségünket Afrikában! Ezek a projektek hosszútávon hozzájárulnak a hazai vízipar exportpiaci tevékenységének növekedéséhez, a magyar szaktudás ismertségének és elismerésének erősítéséhez, lehetővé teszik további térségi potenciális piacok elérését, a magyar szaktudás teljes afrikai régióban történő hasznosítását, mely további együttműködési megállapodásokhoz és projektekhez vezet. A külföldön megvalósult exportvállalkozások, továbbá a kamatozó tőkekihelyezések mind az itthoni adók, mind pedig a magas hozzáadott értéket képviselő termékek és szolgáltatások tekintetében a nemzetgazdaságot szolgálják.

2021-05-20-13.22.55.jpg

Az első ghánai munkánk Kumasiban, az elkészült telep felülnézetből – Fotó: Dózsa Péter Pureco IDEA