ESG jelentést készítünk

 ESG jelentést készítünk

Önkéntes ESG jelentést készítünk.  Mit jelent ez a 3 betűs rövidítés? Környezeti, társadalom,  irányítás. 

Mi, a Purecónál elköteleztük magunkat, hogy vállalatunkat ezeknek a szempontoknak megfelelően fejlesztjük, és lépésről lépésre zöldebbé és egészségesebbé változtatjuk világunkat. Mi volt a végső motiváció egy ilyen jelentés elkészítésére?

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT)  a 2023.01.17-én meghirdetett „ESG Pilot-tanácsadási programban való részvételre” című felhívására beadott „ESG Pilot – tanácsadási Program a PURECO Kft.-nél” című pályázatunkat 2023. március 30-án támogatásra alkalmasnak minősítette.

A BÉT a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretén belül a GINOP-1.1.7-17 KKV szektor hatékonyságának növelése elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén tárgyú felhíváson GINOP-1.1.7-17-2017-00001 számon támogatást nyert. E támogatás keretében hirdette meg a Címzetti Felhívását.

Pályázati anyagunk, melynek címe az „ESG Pilot – tanácsadási Program a PURECO Kft.-nél” című, GINOP-1.1.7-17-BÉT-6-022 azonosító számú kérelmünk, a pozitív elbírálás után 12.600.000 Ft, azaz tizenkétmillió-hatszázezer forint vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

Napjainkban az ESG mozaikszó egyre többször hangoztatott kifejezés, melynek jelentése Environment (Környezet), Social (Társadalom), Governance (Irányítás).

kep1.png

Projektünket 2023. 05.31-ig kell megvalósítanunk, mellyel elindítjuk cégünknél az ESG elvekre alapozott gondolkozást és elkészítjük első pilot projektünket. Ezzel egyértelműen elkötelezzük magunkat a fenntarthatóság irányába KKV-ként teljesen önkéntes módon és meghatározzuk a projekt során a legfontosabb fókuszpontokat, melyekre alapozva a későbbiekben megalkothatjuk a részletesebb fenntarthatósági jelentésünket.