Komplex megoldások
Csapadékvíz tározó és tisztító megoldásokat szállítottunk a Schiller Autóház Váci úti telephelyéhez

Komplex megoldások

Négy autószalont, a Schiller csoport teljes backoffice központját és egy csaknem hatvanállásos márkaszerviz-komplexumot épít a Schiller Autóház Kft. a budapesti Váci úton. A fejlesztéshez, a telephely burkolt felületeire hullott csapadékvíz tározásához, annak megtisztításához beton és acél termékeket szállított a Pureco. 
A csapadékvíz helyben tartására az építkezés során 671 köbméter, hullámosított acélszerkezetű, Pureco által kizárólagosan forgalmazott záportározó tartály került beépítésre. A fenti kapacitást 7 darab, spirál korcolt, körszelvényű csövekből készült tározó tartály telepítésével értük el. Acéltartályaink könnyen szállíthatóak, kis tömegük könnyű és gyors kivitelezést tettek lehetővé. 
A telephelyre hullott csapadékvizet nemcsak tárolni kell, hanem az újrafelhasználás (tűzivíz), vagy az élővízi befogadóba történő bevezetés előtt meg is kell tisztítani azoktól a szennyeződésektől, melyeket az eső a burkolt felületről lemosott (pl. parkolók esetén a gépjárművekből származó üzemanyag származékok, falevelek, elejtett hulladékok stb.). A Schillernél ezt a Pureco saját fejlesztésű vasbeton tartályos rendszerének beépítésével érték el, ENVIA TNC termékünk másodpercenként 15 liter csapadékvízből képes leválasztani az ülepedő, felúszó és lebegő anyagokat. 
Komplex rendszerré a két, 11 és 18 köbméteres hordalékfogó vasbeton tartályaink teszik az eddig beépített termékeket. Szlovákiában, a Pureco szlovák leányvállalatának gyárában készített klasszikus vasbeton tartályok kiváló minőségű betonból készültek, beépítésük garancia a hosszú távú, hibátlan üzemeltetésre.


A Schiller Váci úti telephelyével kapcsolatos csapadékvíz gazdálkodási projektünk kiváló példa arra, hogy bemutassuk, a külön-külön meghatározott alfeladatot ellátó termékeink hogyan kapcsolódnak egy komplex rendszerré.