Planet sikerek

Planet sikerek

Sűrű és eredményes hetet zártunk a 2023. szeptember 27. – október 1-je között Budapesten megrendezett Planet fenntarthatósági kiállításon. Kiállítóként jelentünk meg az Expo vizes szekciójában és fogadtuk a szakmai, majd lakossági érdeklődőket, diákokat e rendkívüli eseményen.

planetpureco.jpg

A rendezvény keretében rendkívül fontos, több tucat üzleti tárgyaláson tovább mélyítettük partnereinkkel az együttműködést, bemutatkozhattunk az új partnereknek és jövőbeni projektlehetőségekről is sikerrel tudtunk egyeztetni. 

A fenntarthatósággal és zöld innovációval foglalkozó expón a környezettudatos célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői kaptak bemutatkozási lehetőséget üzleti partnereik és a nagyközönség előtt.

A Pureco az 2a standon fogadta látogatóit. Megjelenésünk fókuszában zöld átállást támogató vízipari megoldásaink álltak, számos újdonsággal, szakmai programmal készültünk.
pureco_planet.png
Az Expo alatti szakmai programok sorából kiemelkedik a Hungarian Water Partnership (HWP) és a Hungary Helps Ügynökség közötti együttműködési megállapodás aláírása.

A Hungary Helps a magyar emberek és a magyar kormány szolidaritásának megtestesítője a nagyvilágban. Azoknak az embereknek segítenek, akik természeti vagy humanitárius katasztrófával néznek szembe, keresztény vallásuk miatt, illetve etnikai okokból üldözik őket. Dr Kovács Károly, a HWP elnöke, úgy fogalmazott: helyben kell az embereknek a segítség, legyen szó a vízkészletek hiányáról, az öntözővizekkel való takarékoskodás támogatásáról, a szennyvizek, szennyezett vizek tisztításáról vagy a csapadékvizek hasznosításáról. HWP szakmai küldetése, hogy ebben ott segítsen, ahol a probléma van a magyar vízipar megoldásaival, illetve ösztönzőleg hasson az ipari szereplők innovációjára - emelte ki az ünnepélyes aláírási ceremónián.

Az Expo második napján tartotta a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség éves, országos konferenciáját.

0w3a0411.jpg

A konferencia szervezésében a Szövetség társszervezőnek nyerte meg az Országos Vízügyi Főigazgatóságot, a Nemzeti Agrár Kamarát és a BCSDH üzleti fenntarthatósági tanácsot.

A "Kölcsönhatás és Egymásrautaltság - A települési- és agrár vízgazdálkodás az éghajlatváltozás tükrében" című MaSzeSz konferencia a Planet fókuszához igazodva vizsgálta hogyan lehet egyidejűleg fenntartani a vízkészletek és az élelmiszertermelés biztonságát, hogyan alakulnak a vízkészletek és igényeik a klíma és humán hatások nyomán, hogyan hasznosíthatóak a települési szennyvíztisztítás „termékei”, milyen szabályozási lehetőségek állnak fenn a körforgásos gazdaság megvalósítására a készletgazdálkodás és az erőforrás hasznosítás fejlesztésére követendő megoldásokat, jó példákat látni a hazai és nemzetközi gyakorlatban.

A Planet keretében több kétoldalú egyeztetést folytattunk indiai, marokkói és EAE-beli nemzetközi gazdasági szereplőkkel.

Emellett az egyetemekkel, szakmai középiskolákkal, a WHP és a MaSzeSz Mentor Egyesülettel együtt részt vettünk több, utánpótlással, szakmai toborzással, a mérnök fiatalok elhelyezkedési esélyeivel és lehetőségeivel, a vízügyi szakma vonzerejének növelésével kapcsolatos egyeztetéseken is. 

Összességében rendkívül eredményes és jövőbe tekintő hetet zártunk a Hungexpo-n vasárnap.