Pureco a Planeten
Találkozzunk szeptemberben a PLANET Budapest 2023 Expón!

Pureco a Planeten

2023. szeptember utolsó hetében a Hungexpo-n kerül megrendezésre a Planet Budapest: Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

A Planet Budapest 2023 három tematikus eseményláb köré épül, melyből kiemelkedik a Fenntarthatósági kiállítás.

A fenntarthatósággal és zöld innovációval foglalkozó expón a környezettudatos célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget üzleti partnereik és a nagyközönség előtt 2023. szeptember 27-október 1. között.

A Pureco az 2a standon várja látogatóit. Megjelenésünk fókuszában zöld átállást támogató vízipari megoldásaink állnak, számos újdonsággal, szakmai programmal várjuk látogatóinkat a Hungexpo A pavilonjában. A részvétel ingyenes.

pureco_social-linkedinpost-1200x1200-v1.jpg

A rendezvény idején, szeptember 27-29. között több szakkonferenciát látogathatnak ingyenesen az érdeklődők, ezek közül kiemelkedik a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) által A Települési- és Agrár-vízgazdálkodás az éghajlatváltozás tükrében – Kölcsönhatások és Egymásrautaltság címmel szervezett országos konferenciája, melyet 2023. szeptember 28-án rendeznek az A pavilon konferencia termében.

maszesz_nyito_dia.jpg
A MaSzeSz konferencia a Planet fókuszához igazodva vizsgálja hogyan lehet egyidejűleg fenntartani a vízkészletek és az élelmiszertermelés biztonságát, hogyan alakulnak a vízkészletek és igényeik a klíma és humán hatások nyomán, mit tehetünk a vízbiztonság, élelmiszerbiztonság, körforgásos gazdaság elérése érdekében, hogyan érhető el az innovatív partnerség a települési- és agrár-vízgazdálkodási gyakorlatban, mit jelent az integrált vízgyűjtő gazdálkodás a klímaváltozás tükrében.
A konferencia célja, hogy láttassa a víz összekötő szerepét, a két ágazat közti kölcsönhatásokat, a nélkülözhetetlen víztudatosságot, a mikro- és makroszintű tudományos, ipari, üzleti felelősség fenntarthatóság irányába történő elmozdításának lehetőségét.
A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. ITT regisztrálhat. 

Ugyancsak a Planet keretében, közvetlenül a MaSzeSz konferencia után tartja a Hungarian Water Partnership (HWP) Vízipari Innovációs Együttműködési és Erőforrásfejlesztési Fórumát, melynek célja szakmai párbeszéd és kapcsolatrendszer kiépítése és erősítése a HWP tagvállalatok, a víziparhoz köthető hazai oktatási intézmények és kutatóintézetek, valamint a MaSzeSz Mentor Egyesület diák, fiatal szakember tagjainak kapcsolatépítését szolgálja. Az egyedülálló kezdeményezés kiváló lehetőséget szolgáltat arra, hogy a tudományos-kutató-ipari szektor és az egyetemisták egy közös platformot hozzanak létre, mely segíti az utánpótlást és emeli a vizes szakmák presztízsét.

 

A kiállítás mellett interaktív közönségprogram a fenntarthatóságról (Your Planet) és fiataloknak szóló fenntarthatósági élményprogram (Heroes of the Future) is várja az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke.
Látogasson el hozzánk, várjuk Önt 2023. szeptember 27. és október 1-je között a Hungexpo A pavilonjában a 2a kiállítóhelyen!