Superenduro GP Budapest
ugrató ÜPE csövekből

Superenduro GP Budapest

A Superenduro a motorversenyzés egyik, látványos formája. A sportág lényegében három szakág, az enduro, a motocross és a trial kombinációja. A világbajnokság fordulói jellemzően egynapos események, amelyek során három kategóriában küzdenek a versenyzők egymással rövid, néhány perces futamok keretein belül, általában sportcsarnokokban.

Az idei Superenduro budapesti fordulója telt házzal került megrendezésre február 4-én a Papp László Sportarénában. Az esemény minden szempontból sikeresnek bizonyult, ehhez több fronton is kőkemény munkára volt szükség a lebonyolításban résztvevő ügynökségek és szakemberek részéről.

A Pureco számára is egészen egyedi megjelenési lehetőséget jelentett ez a világbajnokság, hiszen közműépítési csőanyagaink közül az üvegszálas polietilén csöveket most nem vízelvezetésre, hanem ugratóként használták.
superenduro_grp_in_action.png
A versenyhez szállított ÜPE csövek gömbölyítőhengeres eljárással készültek, amely az ÜPE csővezeték előállításban a legkorszerűbb technológiát jelenti.
A csővezeték üvegszálas megerősítése rendkívül erőssé teszi a terméket, legyen szó akár a nagynyomású közeg által keltett, vagy külső terhelésről, akár hosszirányú teherbírásról. 

superenduro_grp.png
Rendkívül jó példa volt erre ez a verseny, mert a jellemzően fa- és kőakadályok mellett a budapesti helyszínen ugró elemként és hullámsorként beépített ÜPE csövek meg kellett, hogy feleljenek a nagy teherbírásnak, állniuk kellett a hirtelen és rövid ideig fennálló terheléseket.
A termékek kiválóan vizsgáztak, maga a verseny pedig remekül sikerült, a fantasztikus hangulat az összefoglaló kisfilmben is érződik: LINK