Tervezői Találkozó 2023

Tervezői Találkozó 2023

Nagy sikerrel zárult cégünk által évente megrendezett, tervezőknek szóló konferenciája, melyet idén októberben Mezőkövesden tartottunk.

A Pureco Kft. éves eseményei közül kiemelkedik a Tervezői Találkozó nevet viselő szakmai rendezvényünk, melyet az egyik legfontosabb célcsoportunknak: a közműtervezőknek, mélyépítő tervezőknek, mérnököknek szervezünk. 

Idei rendezvényünkre is az ország minden részéből érkeztek szakemberek, akiknek nemcsak a Pureco újdonságairól, termék és technológiai fejlesztéseiről beszéltünk, hanem interaktív szakmai diskurzus keretében együtt gondolkodásra hívtuk őket a tervezői munkákról, lehetőségekről, az erősödő fenntarthatósági elvárásokról, a piaci kihívásokról.

Ebben az évben, a korábbi struktúrától kicsit eltérve, a kora délután egy részét Tervezői Kerekasztal mentén egy szakértői beszélgetésnek szenteltük. A kerekasztal beszélgetésen képviseltette magát a mérnök szakma, a kivitelezői, építőipari és a kamarai terület is. A résztvevők a tervezői-kivitelezői szakmát érintő aktuális témák, kihívások, jövőbeni trendek, hatások témakörével kapcsolatban cseréltek eszmét egymással és a meghívott vendégekkel.

A rendezvényen különös figyelmet szenteltük a fenntarthatósági törekvéseknek is. A jelen lévők a vállalati szektorban várható ESG erősödéséről, a tudatos vállalatirányítás fontosságáról, az ESG jelentéseket alátámasztó tervezési kapacitásokról is tájékozódhattak. De a betonburkolatókról, a Balaton vízminőségéről, a regenerálható adszorbens alapú ivóvíztisztításról éppúgy hallhattak szakértő előadásokat, ahogyan új, saját fejlesztésű termékünkről, termékpalettánk további új tagjairól és a nemzetközi piacon zajló projektjeinkről. 

Az idei eseményen került átadásra a tavaly indított Pureco Tervezői Pályázat első- és különdíja. A piacon még nem elérhető, új csapadékvíz-kezeléssel, ivóvíz- vagy szennyvíztisztítással kapcsolatos termékek, megoldások fejlesztésére vonatkozóan kiírt tenderre beadott anyagok közül az első díjat Szívós Balázs, rugós zárású víznyelő aknára vonatkozó pályázata nyerte. A különdíjat Asztalos Tamás szikkasztás méretező applikációjával kapcsolatban kapta. A nyerteseknek gratulálunk! 

A Pureco Tervezői Találkozó a maga nemében egészen egyedülálló rendezvény. Vízipari szervezésben közműtervezőket, mérnököket megszólító országos eseményre korábban nem volt még példa az országban. A mostani találkozónk már a negyedik volt a sorban, a résztvevők pozitív visszajelzése alapján van igény a folytatásra. Találkozunk 2024-ben is!