Újabb nemzetközi elismerés
Septopure® technológiánk megkapta a nemzetközi szakma elismerését is

Újabb nemzetközi elismerés

Nem sokkal azután, hogy a 100 % szippantott szennyvíz (faecal sludge) tisztítására kifejlesztett, Septopure® technológiánkat az ENSZ a Fenntartható fejlődési célok (SDG) teljesítésének felgyorsítását elősegítő technológiaként nevesítette, megoldásunk megkapta a nemzetközi szakma elismerését is. 

A Nemzetközi Víz Világszövetség (IWA) a Ghánában már bizonyított, kezeletlen szennyvizek okozta kihívások kezelését biztosító, megbízható, fenntartható, megfizethető, ráadásul gazdaságilag is jelentős, bankolható megoldásunkat a saját digitális platformjain is népszerűsíti.

A Septopure®-ról szóló mozgóképes összefoglalónk immár a elérhető az IWA YouTube csatornáján:  Citywide Inclusive Sanitation Experience, Ghana (youtube.com)

Ez a nemzetközi szakmai elismerés kiemelt jelentőséggel bír számunkra. Az IWA, mint Világszövetség, a vízügyi szakemberek legnagyobb nemzetközi hálózata. A szervezet több mint 140 ország legjelentősebb szakembereit tömöríti az akadémiai, tudományos, kutatói, ipari, szolgáltatói, üzemeltetői és vízgazdálkodási szektorból. Célja a vízügyi szakemberek világszintű összefogása a vízkezelés hatékonyságának és fenntarthatóságának fejlesztése érdekében.

Az IWA Inclusive Urban Water Sanitation nevű kezdeményezésének keretében a települési szennyvízkezelés hatékonyságának növelését tűzte ki célul. Egy olyan városi vízgazdálkodás megvalósításra törekednek, amely rugalmas, figyelembe veszi a helyi sajátosságokat és a lokális kihívásokat. E tevékenysége keretében különös figyelmet szentelnek a csatornahálózattal nem rendelkező, urbánus területeken keletkezett szennyvizek megfelelő tisztításának.

A fogyasztóközeli szennyvíztisztítási technológiánk így keltette fel a nemzetközi szakmai grénum figyelmét, hiszen a Septopure® rendszert csatornával nem rendelkező közösségek számára fejlesztettük ki, megoldásunk teljes mértékben összhangban van az IWA kezdeményezéssel.

Az IWA kérésére rövidfilmet készítettünk a szippantott szennyvíztisztítási technológiánkról. Bemutattuk, hogy azokban a városokban, ahol a csatornahálózat kiépítése (pénzügyi és egyéb okok miatt) nem lehetséges, de a keletkező szennyvizet a környezeti és egészségügyi problémák elkerülése érdekében kezelni kell, a fogyasztóközeli technológiák jelenthetnek megoldást a 100%-os folyékony hulladék (szippantott szennyvíz)  biztonságos, de megfizethető és fenntartható módon történő kezelésére.

A film október elejétől már elérhető az IWA YouTube csatornáján!

Formáljuk együtt a jövőt!