ENSZ - Septopure®
Az ENSZ az SDG teljesítésének felgyorsítását elősegítő technológiaként nevesítette a Septopure® rendszerünket

ENSZ - Septopure®

Az ENSZ az (SDG) teljesítésének felgyorsítását elősegítő technológiaként nevesítette a Septopure® rendszerünket, a megfizethető szennyvíztisztítási technológiánkat, mely 100%-os folyékony hulladék (szippantott szennyvíz) megfelelő kezelésére alkalmas.

Ha az EU vízügyi keretirányelv vízinfrastruktúra-fejlesztési modelljét olyan országokban és régiókban kívánják bevezetni, ahol nincs csatornahálózat, akkor ennek költségei (20+ ezer milliárd USD) a rendelkezésre álló forrásokból nem finanszírozhatók a megfizethetőségi korlátok miatt (a családi jövedelem 3%-a). A gyűjtőcsőhálózatok kiépítése pedig egy adott projekt 80-90%-át tenné ki.

Azokban a városokban, ahol a csatornahálózat kiépítése (pénzügyi és egyéb okok miatt) nem lehetséges, de a keletkező szennyvizet a környezeti és egészségügyi problémák elkerülése érdekében kezelni kell, a fogyasztóközeli technológiák (Septopure® technológia) jelenthetnek megoldást a 100%-os folyékony hulladék biztonságos, de megfizethető és fenntartható módon történő kezelésére.

Septopure® technológiánk, mint fogyasztóközeli technológia, tökéletes megoldást nyújt ezeken a területeken. Nincs szükség csővezeték építésére, a fejlett világban tapasztalt 1 000-4 500 €/fő érték helyett 45 €/fő alatti beruházási értékből, valamint a fejlett világban tapasztalt 50-100 €/fő/év üzemeltetés költség helyett 10€/fő/év alatti üzemeltetési és beruházás megtérülési költséggel tudunk megoldást nyújtani. 

A technológia a fejlett országokban alkalmazott megoldások 50-100 EUR/fő/év üzemeltetési költsége helyett kevesebb mint 10 EUR/fő/év beruházási és üzemeltetési költséget kínál.



Az ENSZ fenntartható fejlődési célok felgyorsítását elősegíti technológiái között immár két, Pureco Cégcsoporthoz köthető megoldás is nevesítésre került. Korábban a Cégcsoportnak az ivóvizes kihívásokra adott megoldása, a PurAID® mobil ivóvíztisztító rendszere került a minősítettek listájára. 

Ezek a megoldások (PurAID®, Septopure®) képezték az ENSZ Vízkonferencia, illetve annak, a Hungarian Water Partnership (HWP) által szervezett kísérő rendezvényén Áder János a Víz- és Klímaügyi Vezetői Testületének tagja által megfogalmazott megfizethető, megvalósítható megoldások alapják.

Ezen fogyasztóközeli technológiák alkalmazása és széleskörű elterjesztése lehetővé teheti a legégetőbb WASH feladatok megoldását.