Haladó ESG jelentés

Haladó ESG jelentés

Nem várt sikerrel zártuk a pályázati támogatásból megvalósult első, önkéntes ESG jelentésünket. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Budapesti Értéktőzsde Nyrt kiírásában meghirdetett pályázati programban, a rendkívül feszes projektidő dacára is eredményesen szerepeltünk. 

A környezeti (E), társadalmi (S) és irányítási (G) szempontok alapján is haladó kategóriába került cégünk, melyről a jelentésünket a honlapunkon is olvashatják, de az alábbi linken is elérhetik. 

nevtelen.png

"Az egyik személyes élményem az volt, hogy egy jelentéseben összegezve láthattuk az egész működésünket. A jelentés elkészítése során döbbentünk rá, hogy milyen szerteágazó a tevékenységünk. A pénzpiaci, finanszírozási előnyök mellett a külföldi piacokon számunkra ez a szemlélet mindenképpen versenyelőnyt fog jelenteni a többi céggel szemben. A Pureco külföldi projekteket valósít meg, az elmúlt nyolc évben Afrikában, Ázsiában hoztunk létre nagyobb vízipari projekteket, víztisztító-, és szennyvíztelepeket építettünk. Kapcsolatban állunk nálunk jóval nagyobb, német, olasz, portugál, brazil építőipari cégekkel, akik szeretnék a mi technológiánkat használni. Úgy gondolom, hogy ezzel a jelentéssel, komolyabban tudunk közeledni ezekhez a vállalatokhoz. - mondta a Portfólió-nak adott interjújában ügyvezetőnk, Horváth Bálint. 

Feltett szándékunk, hogy ezt a szemléletet folytatva haladunk az ESG szempontrendszer szerinti úton és vállalásainkat teljesítve hozzájárulunk egy fenntarthatóbb, etikusabb világ felé, ahol természetesen a versenyképességet és hatékony működést sem helyezhetjük háttérbe. A megfelelő egyensúlyt keresve fejlesztjük cégcsoportunkat az ESG keretrendszerének segítségével.