Miniszteri látogatás
A Hungarian Water Partnership irodájában fogadta a Sierra Leone-i külügyminisztert és delegációját. Az eseményen bemutatkozott a Pureco Kft. is

Miniszteri látogatás

A Hungarian Water Partnership (HWP) irodájában fogadta a Sierra Leone-i külügyminisztert és delegációját.

A Magyar-Sierra Leone-i Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) alakuló ülésére hazánkba látogató Sierra Leone-i diplomáciai és üzleti delegáció látogatást tett a Hungarian Water Partnership irodájában.

A Sierra Leone-i külügyi és nemzetközi együttműködési miniszter által vezetett delegációt Dr Kovács Károly, a HWP elnöke, Forintos Róbert, a HWP társelnöke, Horváth Bálint, a HWP főtitikára és Horváth Zoltán, a HWP Nonprofit Kft. ügyvezetője fogadta.

img_2754.jpg
A látogatás célja a HWP tagcégei által az afrikai országok számára kínált vizes vonatkozású technológiai megoldásainak bemutatása volt.

Az országok közötti vízipari egyeztetések nem újkeletűek. 2021-ben a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó eseményére az ország vízügyi minisztere is ellátogatott, hogy első kézből tájékozódjon a nemzetközi szinten is ismert és elismert hazai vízipari szakma eredményeiről, referenciáiról.

A Planet 21 keretében megrendezésre került szakkiállításon a Pureco Cégcsoporttal történt személyes tárgyalások, egyeztetések mentén bemutattuk a 100% szippantott szennyvíz tisztítására kifejlesztett Septopure technológiánkat, mely felkeltették a stáb figyelmét. A Planetet követő időszakban a szakmai egyeztetések folytatódtak, majd Horváth Bálint, a Pureco-Tradeland Kft. ügyvezetője személyesen fogadta a Sierra Leone-i vízügyi minisztert Kumasiban, az akkor frissen átadott szennyvíztisztító telepen.

img_2728.jpg
Balról jobbra: Francis Alpha Kallon, vízügyi miniszterhelyettes, Musa Timothy Kabba, külügyminiszter, Alpha Ibrahim Sesay, gazdasági miniszter, Alhassan Kondeh, gazdasági minisztérium államtitkára

Ezeknek a megkezdett szakmai és diplomáciai egyeztetéseknek a folytatására került sor most Budapesten. A HWP, a Pureco-Tradeland Kft. és a Puraset Kft. prezentációit követően kialakult párbeszédetet a hivatalos esemény zárását követően fehér asztal mellett folytatták a résztvevők.

Bízunk benne, hogy sikeres afrikai munkáink,  a ghánai-magyar és most már a Sierra Leone-i szakmai együttműködések, valamint a projektekhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosította erős gazdaságdiplomácia háttér eredményeképpen Sierra Leone-ban is telepíthetünk korszerű, a térség igényeit szem előtt tartó ivóvíz- és szennyvíztisztítási megoldásokat.